Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Thai macska, a sziámi nagyapja

 lead_100x100--2-.jpg A thai macska (tradícionális sziámi) úgy néz ki, mint a sziámi. Ez annak tulajdonítható, hogy közös az ősük. Mindkettő thaiföldi Wichienmaat fajta leszármazottja. Olvasd el cikkünket, és tudj meg mindent a thai macskáról!

 

 

 

Származás

Ezt a hagyományos sziámi macskát kezdetben Wichienmaat-nak hívták. Több mint 700 évvel ezelőtt hozták be Nagy-Britanniába. A britek a XIX. században „Sziámi" névvel illették. Az Egyesült Királyságban az importált fajtából egy olyan macskafajtát tenyésztettek ki, amely külsőre eltér az eredeti Wichienmaattól, nincs olyan világoskék szeme, és nem olyan kerekded a teste. Az '50-es években már jelentős különbséget lehetett észrevenni a thai macska és a sziámi macska között. Ez utóbbinak vékonyabb a teste, finomabb a csontozata, és hosszabb a feje. A közvélemény megoszlott a két fajta között, voltak, akik az újabb típusú, vékonyabb fajtára szavaztak, míg másoknak a hagyományos, robusztusabb testalkat nyerte el a tetszését.

A '90-es években a sziámit a Wichienmaattól függetlenítették, bejegyezték, és így önálló fajta lett belőle. Ennek kapcsán az eredeti fajtának nevet kellet változtatnia, hogy meg tudják különböztetni a prominens sziámi macskától. A régi típusú (tradícionális) sziámit így thai macskának nevezték el.thai-cica.jpg

 

 

A thai macska megjelenése

A thai macska megkülönböztető fizikai tulajdonsága a rövid szőrzet, amely ellensúlyozza a kerekded testet. Bár kisméretű macska, kerekded testalkata miatt nagyobbnak és erősebbnek tűnik a többi macskánál, még a sziáminál is. A leggyakoribb a fóka színű thai macska, de vannak még kék, lila és csokoládészínű példányok  is. A csillogó kék szemekkel díszített kicsi, de erős testalkat egzotikus megjelenést sugároz. Van némi hasonlóság a két sziámi fajta között, azonban testfelépítésük alapján könnyen meg lehet különböztetni egymástól.

 

thai-macskafajta.jpg

   

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Otale79

(Ixewu68, 2018.11.30 03:22)

https://lauralily3-blog.tumblr.com https://eleanor-128.tumblr.com https://mer-curio.tumblr.com https://teenag3cannibal-blog-blog.tumblr.com https://palavradepoder.tumblr.com https://le-petit-yeol.tumblr.com https://yuki-w-chan.tumblr.com https://jackson1146.tumblr.com https://mysafeport.tumblr.com https://mygentlequeen.tumblr.com https://7h01.tumblr.com https://collaredqueen.tumblr.com https://devon-m83.tumblr.com https://mingau-de-chocolate.tumblr.com https://nephelobates.tumblr.com

проститутки новосибирска

(AndrewFrack, 2018.07.12 13:10)

<a href=http://fei.girls-nsk.mobi>проститутки новосибирска</a>

<a href=http://fei.girls-nsk.mobi/individuals/>индивидуалки новосибирска</a>

ászár

(Sulyok Ildikó, 2016.07.11 18:18)

Eladó sziami kiscicâk érceklödni 06205624101

palnoni@hotmail.com

(Noémi, 2011.11.15 19:25)

Sziámi cicát szeretnénk,Kaposvár és Pécs környékén!!fiú sziámit ami genetikai hibából törött kunkori farkú?!Azért szeretnénk mert ilyen cicánk volt és lehetőleg ugyanolyat szeretnénk!Ha valaki tud hogy van valahol ilyen Kaposvár felé akkor legyen szíves tájékoztasson minket.köszönöm..

 

 
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 288197
Hónap: 1661
Nap: 38